Skaitmeninis pasaulis pamažu tampa neatsiejama mūsų gyvenimo dalimi. Psichologai, smegenų veiklą tyrinėjantys mokslininkai perspėja – vaikams, o ir suaugusiems žmonėms, ekranų laiką reikia riboti, nes šis laikas turi savo kainą, ir ji tikrai nemaža. Paskaitoje ir pakalbėsime apie tai, kokia gi toji kaina?

Daugiausiai dėmesio skirsime ikimokyklinio amžiaus vaikams: ką atima iš vaiko ekranų laikas, ką pasiūlyti vietoj filmuko, ką daryti, jei “draugams leidžia”? Tačiau pakalbėsime ir apie mokyklinukus, paauglius bei mus – suaugusius žmones – ką atrandame ir ką prarandame mes patys, koks yra sveikas santykis su skaitmeniniu pasauliu?

Skaitmeninė kompetencija, apie kurią dabar itin daug kalbama, yra ne tik gebėjimas naudotis “fotošopu” ir žinios apie saugumą internete – tai tikrai daug daugiau.
Kviečiame į paskaitą visus, kurie nori padėti savo vaikams laiku, žingsnis po žingsnio, ir visapusiškai plėtoti šią kompetenciją, o kartu išdrįsti patyrinėti ir savo įpročius.

🍃 Apie lektorę
Vilma Grigienė – Valdorfo vaikų darželio „Namelis medyje” auklėtoja, turinti 12 metų patirtį dirbant su vaikais, lektorė, trijų vaikų mama, kurių vyriausioji jau baigusi Valdorfo mokyklą.

🍃 Svarbi informacija
Rekomenduojama padėka už paskaitą – 10 Eur.
Data: 2023 m. balandžio 28 d., penktadienis, 18:30 – 20:30.
Adresas: Kauno Valdorfo mokykla, Šiaurės pr. 57, Kaunas.
Kontaktai: [email protected] , +370 678 11289.
Renginio metu gali būti fotografuojama ir filmuojama. Nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti naudojami renginio viešinimui socialiniuose tinkluose, internetinėse svetainėse ir kt.

🎋 🎋🎋
Paskaitų ciklo paskaitos mokykloje įvairiomis temomis vyksta kartą per mėnesį, penktadieniais. Ciklas skirtas visiems, kurie domisi Valdorfo pedagogika bei nori susipažinti su mūsų mokyklos, darželio aplinka ir puoselėjamomis vertybėmis.