Kovo mėn. mokykloje vėl pradėjome WOW iniciatyvą. WOW tai Waldorf One World,tai iniciatyva už geresnį pasaulį, už Valdorfo bendruomenės vieningumą ir jaunimo ugdymą. Tuo tikslu įvairiose Valdorfo ugdymo metodais besiremiančiose organizacijose vyksta piniginių lėšų rinkimo kampanijos, skirtos nepasiturinčių organizacijų, mokyklų veiklai remti, bendruomenėms ar tiesiog šiltam maistui. Poreikiai patys įvairiausi.

Šiais metais mūsų mokykloje vyksiančių veiklų metu surinktas lėšas nusprendėme skirti organizacijai Fundación Arca Mundial (fundacionarcamundial.org), įsikūrusiai tolimojoje Kolumbijoje. Ši organizacija dirba remadamai Valdorfo metodikos principais ir padeda Medelino miesto vaikas, jaunimui ir suaugusiems turintiems fizinių ir/ar jutiminių, emocinių ir kt. raidos sunkumų. Acra Mundial ieško lėšų savo patalpų remontui ir naujų erdvių kūrimui. Organizacija norėtų perdažyti daugelį savo patalpų, įdėti naujas duris, įsigyti naujų baldų ir šiek tiek įrangos: lentų mokymuisi, medžiagų terapiniams užsiėmimams bei patogių kėdžių ir stalų produktyviam ir kūrybiškam darbui. Taip pat norėtų įrengti naujų erdvių, kad užsiėmimus galėtų lankyti ir gauti pagalbos dar daugiau žmonių. Iš viso šiems darbams jiems reikėtų 8 tūkst. eurų. Ne taip seniai ir mes išgyvenome remonto ir plėtros periodą, tad puikiai suprantame, ką tai reiškia. 

Tad visas kovo mėn. mokykloje bus skirtas WOW iniciatyvai ir renginiams, skirtiems paramai rinkti. Pirmiausia nusprendėme gyvai išsiaiškinti, kas per šalis toji Kolumbija. Kovo 1 d. į svečius pasikvietėme Irmantą Škėrį, savanoriavusį ir ne kartą viešėjusį Kolumbijoje. Irmantas papasakojo savo įspūdžius. Į susitikimą virtuliai prisijungė ir kolumbietė Aleksandra, šiuo metu studijuojanti atliekanti mokslinius tyrimus Lietuvoje. Mokiniai klausinėjo įvairiausių klausimų – nuo to, kokie gyvūnai gyvena Kolumbijoje, kokia ten gamta, iki saugumo situacijos. Septintokė Smiltė dalinasi savo įspūdžiais: “Aleksandra mus ne tik sugundė stulbinamai nuostabia Kolumbijos gamta, gražiausiomis pasaulio jūromis, laukiniais žvėrimis bei paukščius, bet ir privertė mus suabėjoti apie po gražių pasakojimų jau planuojamą kelionę į Kolumbiją prisimindama apie tamsiąją šio krašto pusę – apiplėšimus ir net grasinimus ginklais.

Pagrindiniai paramos Acra Mundial organizacijai rinkimo renginiai vyks paskutinę kovo savaitę – teatro savaitę. 

Kovo 26 d., antradienį, 18 val. kviečiame jus į du spektaklius: ketvirtokai parodys spektaklį „Eglė žalčių karalienė”, o penktokai –  „Senovės Persija”. Pertraukos tarp spektaklių metu 2 aukšto foje veiks šeštokų kavinė.

Kovo 28 d., ketvirtadienį, 18 val. į spektaklį kviečia septintokai. Jie parodys spektaklį sukurtą pagal V. Šekspyro „Sonetus”. Po spektaklio į kavinę pakvies aštuntokai, o po to vyks aukcionas.

Visos surinktos lėšos bus pervestos Freunde der Erziehungskunst Rudolf Steiners e.V. organizacijai Vokietijoje, kuri administruoja WOW iniciatyvų pasaulyje metu surinktų lėšų paskirstymą ir tinkamą panaudojimą. 

Lėšas Acra Mundial organizacijai galite aukoti jau ir dabar, pervesdami jas į Kauno Valdorfo mokyklos banko sąskaitą LT767230000000700540 (Urbo bankas). Paskirtyje prašome įrašyti “Parama Acra Mundial”. Nuoširdžiai jums dėkojame!

Visas kovo mėn. naujienas rasite čia.