Jaunieji Kauno ambasadoriai leidžiasi į kelionę į Estijon: Kalėdų dvasia ir dviejų mokyklų draugystė

Mūsų mokyklos šeštokai neseniai grįžo iš kelionės į Tartu Valdorfo gimnaziją Estijoje. Kelionė buvo daugiau nei tiesiog turistinė išvyka – ji tapo tarptautiniu tiltu, kuris jungė Kauno ir Tartu mokinius Kalėdų dvasioje.

Kelionės tikslas buvo susipažinti su Tartu Valdrofo gimanzojos šeštokais ir išmokti apie Estijos bei Lietuvos kalėdinius papročius ir patiekalus. Ši nuotykių pilna kelionė ne tik ugdė empatiją ir bendruomeniškumą, bet ir įkvepė mokinius kurti savo Kalėdų stebuklus.

Grįžę į Kauną, Šeštokai dalinosi savo įspūdžiais:

„Mes sužinojome įdomių faktų apie Kauną ir Tartu! Išmokome, kad kiekvienas miestas yra su savo paslaptimis ir nuotykiais.”

„Mes gaminome kalėdinius patiekalsu, daug kalbėjome, paskui žaidėme ir dainavome”

Kelionėje mokiniai mokėsi ne tik bendrauti, bet ir nacionalinių kalėdinių dainų bei šokių. Muzika ir žaidimai tapo bendravimo kalba, kurią suprato visi.

„Mokėmės kalėdinių dainų ir šokių, žaidėme žaidimus. Muzika ir žaidimai yra kalbos, kurias visi suprantame!”

Tokiose kelionėse kiekvienas mokinys tampa mažu Kalėdinės dvasios kūrėju. Kelionėje mokinius lydėjo lydėjo ne tik mokytojos, bet ir mūsų mokykloje viešinti savanorė iš Italijos Giulia Gavinelli, kuri pasidalijo įspūdžiais ir nuotraukomis iš kelionės.

Šis projektas yra Kauno savivaldybės „Jaunųjų Kauno ambasadorių programos“ dalis. Mokykla didžiuojasi, kad jos mokiniai ne tik ugdo pasaulėžiūrą, bet ir garsina mokyklos bei Kauno vardą užsienyje.

Džiaugiamės, kad jaunieji Kauno ambasadoriai ne tik tyrinėja pasaulį, bet ir prisideda prie tarptautinės draugystės bei kultūrinių mainų. Su nekantrumu laukiame pavasarį atvykstant šeštokų iš Tartu į mūsų mokyklą.