Kauno Valdorfo mokykloje pradėjo kasmėnesinių paskaitų ciklą tėvams, mokytojams, seneliams ir visiems besidomintiems vaikų auginimu bei Valdorfo pedagogika.

Pirmojoje ciklo paskaitoje ilgametė Valdorfo darželio auklėtoja, mama, lektorė Edita Kuliavaitė su mokyklos bendruomene ir svečiais dalinosi apie vaikams reikalingas ribas skirtingais amžiaus laikotarpiais.

Kelios mintys iš paskaitos:

  • Pirmajame 7-metyje labai natūralu turėti hierarchinę sąmonę. Svarbu, kas vadovauja, kas nusako taisykles, taip maži vaikai jaučiasi saugesni. Su mažu vaiku nereikia kalbėti, kaip su suaugusiu, nes vaikas dar neturi suaugusiojo savimonės. Trimetis yra maždaug tokios sąmonės kaip priešistorinis žmogus.

  • Antrame 7-metyje ribų moko pasakojimai, istorijos. Šiame tarpsnyje vaikai jau turi sąžinę, moralę

  • Trečiame 7-metyje ribų moko gyvos situacijos. Perdėtai negloboti, leisti patirti gyvenimą ir tikras situacijas, kuriose jie pasimoko (pasekmes). Šiame tarpsnyje tikrinamas autentiškumas – ar tikrai, tai ką sako ir daro suaugusieji – sutampa

Dėkojame Editai už gilias įžvalgas, svarbių vertybių priminimą, naujai suskambėjusius faktus ir juoką auditorijoje sukėlusius pasakojimus iš patirties. 

Visus norinčius gauti įkvėpimo, pagilinti žinias ar apsidairyti mokyklos bei darželio patalpose kviečiame į sekančią paskaitą. Vasario 27 d.antroposofė gydytoja Vita Valdmanė kalbės tema „Sveikas vaikas“.