Valdorfo mokykla – tai mokykla, kurioje idėjos yra GYVOS.

Šiuo metu ši mokykla susiduria su sunkumais dėl patalpų ir prašo visuomenės pagalbos. Iki šiol ji veikė seno darželio patalpose, tačiau čia nebetelpame. Šalimais yra nebeveikiančios buvusios Vydūno mokyklos pastatas, kurį savivaldybė parduoda. Norint jį įsigyti, reikalinga didelė suma (631 000 Eur.) iki kovo 12 dienos!

Sąmoningai stengiamės išlaikyti kuo mažesnį mokestį už mokslą, kad mokykla būtų prieinama įvairias pajamas turinčioms šeimoms. Taigi, santaupų neturime. Užtat turime labai stiprią, draugišką bendruomenę. Susitelkę, savo lėšomis surinkome dalį sumos. Visgi, dar daug trūksta…

Tikime, kad mūsų visų tarpe yra žmonių, kurie mato prasmę prisidėti prie šios mokyklos ateities. Tai – vaikų ateitis, Lietuvos ateitis.

R. Šteinerio filosofija paremta pedagogika augina nuostabius vaisius: laisvus, atsakingus, jautrią širdį turinčius žmones. Čia auga ne tik vaikai, bet ir tėvai. Stebėdama šį procesą prisipildome vilties.

Norėtume, kad kiekvienam miestelyje būtų bent po vieną tokią mokyklą. Susidomėjimas Valdorfo pedagogika smarkiai auga. Jau keli metai mūsų mokykla nebegali priimti visų norinčių. Naujose patalpose galėtume apkabinti kur kas didesnį būrį vaikų.

Simboliška, kad parduodama mokykla yra pavadinta būtent Vydūno vardu. Nors pats pastatas apleistas, Vydūno dvasia ten gyva. Ji įkvepia mus. Esame pasiryžę prikelti šią mokyklą antram gyvenimui.

Prisidėti prie šio projekto įgyvendinimo galima keliais būdais:

1. Parama. 

Kaip Mokykla turime paramos gavėjo statusą, todėl priimame paramą, net jei ji ir nėra didelė – mums svarbus kiekvienas euras. Sąskaitos Nr. LT274010042502648202 Luminor Bank AB. Mokėjimo paskirtyje reikia nurodyti: „Parama mokyklai“. Gavėjas: Kauno Valdorfo mokykla. Galime pasirašyti paramos teikimo sutartį. Paramos klausimais kreipkitės į Vilmą – 8 613 22 316.

2. Akcijų pirkimas. 

Kad galėtumėme dalyvauti savivaldybės aukcione perkant mokyklą, įsteigėme UAB Auganti mokykla nekilnojamam turtui valdyti. Jūs galite įsigyti akcijų ir tapti laikinais mokyklos akcininkais. Mokykla ketina, laikui bėgant, išpirkti savo akcijas. Akcijų pirkimo sąskaita: LT767300010158052428 Swedbank. Mokėjimo paskirtyje nurodykite: “ už … vnt akcijų“. Vienos akcijos kaina – 1 Eur. Minimalus pirkimo kiekis – 100 akcijų.

Visais pirkimo klausimais kreipkitės į Ingą – 8 655 116 01 arba Vaidu – 8 677 46 227.

3. Paskola už procentus. 

Jeigu norėtumėte prisidėti didesne suma arba galbūt žinote socialiai atsakingų įmonių, kurios galėtų prisidėti skolindamos, susisiekite su Vaidu – 8 677 46 227 arba Inga – 8 655 116 01.

Mums taip pat labai svarbus jūsų moralinis palaikymas bei informacijos sklaida. Prašome, perduokite šį laišką savo draugams ir pažįstamiems!

Iš anksto nuoširdus AČIŪ visiems už pagalbą!