dviraciu-zygisRugsėjo 17-18 dienomis (šeštadienį-sekmadienį) Kauno Valdorfo mokyklos žygeivių klubelis organizuoja žygį dviračiais senojo geležinkelio Alytus – Varėna (Olita – Orany) pylimu. Tai viena garsiausių ir įdomiausių dviračių kelionių Lietuvoje. Planuojame pamatyti šiuos buvusio XIX a. geležinkelio objektus: senąją Alytaus stotį, geležinkelio tilto atramas ir ant jų pastatytą aukščiausią Baltijos šalyse pėsčiųjų ir dviračių tiltą, vandens siurblinę, Moterties upelio tunelį, Gardino plento tiltą, Skernės upelio tunelį, geležinkelio stotis Poteronyse ir Bukauciškėse, geležinkelio tilto per Varėnę liekanas, Artilerijos geležinkelio stotį, Lagerių karinį miestelį, tilto per Merkį liekanas, Beržupio tunelį, Derėžnyčios upelio pralaidos liekanas ir Varėnos geležinkelio stoties pastatus ir daug mažesnių geležinkelio objektų.

Kelionę pradėsime Alytuje, o baigsime Varėnoje. Nakvosime kaip visada palapinėse, ant laužo virsime košę ir arbatą. Pakeliui gal pasimaudysime.

Dviračius iš Kauno į starto vietą gabensimės organizuotai. Šįkart ir vėl galėsime minti pedalus be daiktų, juos mums į nakvynės vietą atveš automobiliu. Žygio dalyviams privalomi dviratininko šalmai ir šviesą atspindinčios liemenės (dėl saugumo). Numatomos kelionės išlaidos: 10-15 eurų (bendras maistas, gido paslaugos, transportas pirmyn-atgal).

Registruotis prašome el. paštu [email protected] arba telefonu 8-685-55771.
Registracija būtina, nes reikia ne tik pranešti gidui apie mūsų būrį (kuris mus lydės visą kelionės laiką), bet ir organizuotis dviračių transportavimą.

Daugiau apie kelionę galite pasiskaityti svetainėje: http://olitaorany.wixsite.com/tours/blank-on7zx

P.S. Pasitikrinkite ir susitvarkykite prieš kelionę dviračius. Pasirinkite atitinkamą aprangą pagal orus.